Digital Playground

In de Moving Still workshop van Digital Playground beginnen de jongeren met het maken van eigen opnamen. Door de lens van een digitale camera kijken de jongeren op een andere manier naar kunst en cultuur in hun eigen stad. Zij leren tegelijkertijd keuzes te maken en kritisch te zijn.

De opgenomen beelden en geluiden worden vervolgens door de deelnemers zelf op de computer gemonteerd en/of bewerkt tot een digitaal kunstwerk. Digital Playground heeft speciale software ontwikkeld, de DPtutorials. Met deze hulpprogramma’s werken de leerlingen zelfstandig met de computerprogramma’s waarmee zij hun digitale materiaal bewerken. Door de deelnemers de (digitale) technieken te laten ervaren, toepassen en begrijpen, leren ze hoe ze met beelden kunnen verleiden, manipuleren en be├»nvloeden. Ze worden gemotiveerd om zelf te spelen met betekenissen en met artistieke basisprincipes als vorm, kleur, compositie en ritme.

De workshop werd afgesloten met het vertonen van de resultaten op een groot scherm. Daarna staan alle werkstukken op de website, zodat leerlingen en docenten de resultaten thuis of op school kunnen bekijken en nabespreken.

Moving Still: Stephanie en Lilian @ PICNIC Jr

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.