One Take (Bekijk ‘t)

PICNIC JR was erg leuk om mee te maken en de One Take videoworkshop was een succes. De opdracht om een videofilmpje te maken dat uit slechts één take (=opname) zou bestaan werd goed opgepikt. Het was voor mij, als workshopleider, een nieuwe, spannende ervaring met verrassende resultaten.

Het viel mij op dat er binnen zo’n korte tijd een échte prestatie werd geleverd. Iedereen deed zijn best en er werd over het algemeen goed samengewerkt. Als verwacht, zat de meeste tijd in het ontwikkelen van het idee en ging de uitwerking vaak vanzelf. Al bleek af en toe wél dat het presenteren voor een camera voor de één gemakkelijker is dan voor de ander.

Het ROC kwam op het idee van een fake-reportage, waarmee ze onschuldige omstanders confronteerden. Een goed concept, wat een video over “happy slapping” opleverde. De leerlingen kwamen snel op gang en leken elkaar goed te kennen, wat ervoor zorgde dat er goed werd samengewerkt.

Het Mediacollege was goed vertegenwoordigd; maar liefst drie workshopgroepjes bestonden uit leerlingen van dit college. Eén reclamefilmpje en twee bijzondere reportages was het gevolg. Het groepje dat besloot om live verslag te doen van wat andere mensen aan het doen waren, leverde een hilarische video op. Twee jongens bleken natuurtalenten vóór de camera en becommentarieerden alles en iedereen. Van brood etende medeleerlingen (“Er zit nog wat op het hoekje van je lip.”) tot argeloze voorbijgangers (“Ze grijpt onmiddellijk naar de drank, daar zit zéker bacardicola in!”): niemand werd ontzien.

Kortom: een leuk initiatief met gemotiveerde leerlingen én resultaat. Voor herhaling vatbaar dus.

Rogier Frensdorf
Workshopleider Bekijk ‘t

Earth

Rondvraag

Commentaar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.