the Circuit Band

speelgoed voor the Circuit Band

Met technologie en apparaten een muziekinstrument maken, gezamelijk een optreden uitdenken en dit optreden als band in uitvoering brengen. Dat was de opdracht van de Workshop CircuitBending. Solderen, knutselen, geluiden bedenken en muziek maken.

Circuit Bending houdt in dat je, in ons geval speelgoedinstrumentjes, uit elkaar haalt en ze een nieuwe functie geeft. Dat kan door audio-outputs direct naar de computer te sturen waar je met effecten de audiotrack van het speelgoed overstuurt of door die audiotracks zelf te vervormen. Met de geluiden die je dan weet te maken kun je een compositie maken die je aan anderen kan laten horen en zien.

De nadruk lag hem in de workshop op het doen en niet op het resultaat. De muziekinstrumenten werden gemaakt van door de deelnemers zelf meegebracht oud elektronisch speelgoed. Het speelgoed wordt uit elkaar gehaald en de bedieningselementen (knoppen toetsen, snaren) worden opnieuw bedraad en op de computer aangesloten en werden er via speciale software allerlei media en objecten aan gekoppeld. Zo kan een Bob de Bouwer speeltje een drum machine worden en tegelijkertijd de stage lampen aansturen.

circuitband

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.