Make a Mobile Game (Waag)

Spannend, voor het eerst wordt de workshop make-a-mobile-game uitgevoerd met pubers! De tassen zijn gevuld met portemonnees, schetsboekjes, broodjes, mascara, etc. De computers staan klaar, de mobiele telefoons en GPS zijn hard aan het laden. De workshop kan beginnen!

Marieke start met een korte uitleg van de workshop. Op de Westergasfabriek zijn een aantal tassen gevonden. De eigenaars hebben van alles beleefd op de Westergasfabriek. De voorwerpen in de tas verklappen wat de eigenaars gedaan hebben… Maar hoe is de eigenaar zijn tas verloren…? De workshop is gestart!

De leerlingen beginnen met het maken van het spel. Met behulp van de handleiding en de tas lopen de leerlingen door de applicatie. Zelf gaan ze op zoek naar locaties op het Westergasterrein. In de tas van het meisje zit bijvoorbeeld mascara en een bioscoopkaartje voor het Ketelhuis. Het meisje heeft haar ogen opgemaakt in het toilet van de bioscoop het Ketelhuis. Vervolgens bedenken ze steekwoorden bij het voorwerp uit de tas die ze plaatsen op de locatie. In het begin is het even zoeken, maar het plaatsen van de opdrachten gaat steeds gemakkelijker. De spellen zijn klaar om gespeeld te worden…

Na een korte uitleg over de mobieltjes en GPS is het tijd om naar buiten te gaan. De leerlingen spelen een spel van een ander team. Op de telefoon is de kaart van het Westergasfabriek zichtbaar met de geplaatste opdrachten. Met behulp van de GPS lopen de leerlingen naar de opdrachtlocaties. Aangekomen op locatie wordt de opdracht geactiveerd. Op basis van een aantal steekwoorden en foto moeten de leerlingen achterhalen wat voor soort voorwerp bij de locatie hoort. De oplossing moeten ze sms-en. Ook maken de leerlingen een foto van de tas op de opdrachtlocatie. Door alle opdrachten op te lossen komen de leerlingen erachter wat de persoon van de tas gedaan heeft op het Westergasterrein en waarom hij of zij de tas verloren is…

Na drie kwartier komen de leerlingen weer terug. Op de beamer zien ze terug hoe zij gelopen hebben en welke media ze hebben verstuurd. Samen met Marieke evalueren de leerlingen hun gelopen mediaroute. En hoe is de eigenaar nou zijn tas verloren..? Zeer creatieve verhalen komen naar boven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.